Тази нощ е пикът на метеорния поток Персеиди.  Очаква се

...
Тази нощ е пикът на метеорния поток Персеиди.  Очаква се
Коментари Харесай

До 100 метеора в час се очакват днес в пика на Персеидите

Тази нощ е пикът на метеорния поток Персеиди.  Очаква се да падат до 100 метеора в час. Небесният театър ще продължи до 14 август. 
Прочетете още
„ Ако имате хубаво ясно време и положително мрачно небе, излезте на открито малко преди зазоряване и ще виждате по един Персеид на минута или даже повече “, споделя Бил Кук, академик в региона на метеорите в НАСА. „ Това ще е много положително шоу “, добавя той.

Персеидите - един от най-големите метеорни дъждове, които можем да следим - се появяват всяка година в края на лятото. Метеорните дъждове се случват, когато Земята се движи през полета от парчета, които се носят в космоса. Персеидите идват от кометата Суифт-Тътъл - огромна топка от лед и скали, която изхвърля прашни парчета, до момента в който обикаля към Слънцето. Когато Земята минава около нея, тези части попадат в атмосферата и изгарят, създавайки красиви светлинните линии. Името на Персеидите идва от съзвездието Персей, защото метеорните траектории стартират от тази точка на небето.

Тази година всеки в Северното полукълбо ще има добра видимост, стига небето да е безоблачно и чисто от светлинно замърсяване. Не е належащо никакво съоръжение, с цел да ги видите, само че ще би трябвало да дадете на очите си към половин час, с цел да се приспособят към тъмнината. Избягвайте да гледате мобилния си телефон, защото това може да скапе нощното ви зрение, поучават от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР